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Critics scores
14 Rene Gabriel
Erstmals mit Franky Eilinger getrunken: Minze und Eisenkraut. Im Gaumen wie ein Burgunder (Musigny), süsser Fond, verlockend, füllig, süffig, ohne Ecken und Kanten, im Finish Anflüge von Restsüsse (?). Nach 10 Minuten Peru-Balsam (Zugsalbe). Kurz vor dem Verblühen noch eine kleine Spur flüchtige Säure in der Nase. Trotz allem ein interessanter Wein. 95: Sehr reife, bräunliche Farbe mit starkem Wasserrand. Offenes, leicht schales Bouquet; ein Hauch Curry, wenig Süsse, Maciswurzel, Karton und nasse Wolle. Süsslicher Gaumen, spitze Säure, Mottenkugeln, im Extrakt wirkt die Säure aufrauhend und lässt eine kapselige Note auf der Zunge zurück, Schokofinish. Der Wein ist durch die Säure erhalten und deshalb noch gut trinkbar. austrinken
Producer
Château Pétrus
Undoubtedly one of Bordeaux’s truly great reds, Pétrus wines can be described as many things, but each vintage is undeniably iconic, legendary and lavish. As one of today’s rarest wines in the world, the château was nearly unheard of a hundred years ago. The estate’s fate changed rather recently, in 1962, only when Jean-Pierre Moueix stared to run, promote and manage the wine. Within ten years, the Moueix family became the sole-owners of Pétrus, and expanded the vineyard, which is known as one of the greatest buys in Pomerol. Today, the 11.5-hectare plot can be found amongst the highest in the appellation, planted with a very high percentage of Merlot (95%), and the rest Cabernet Franc, the varieties benefit from the land’s well-drained clay soils. Pétrus is extremely quality-conscious, from the vineyard to the cellar, their quest for purity propels their powerful yet refined wines. The Grand Vin, is a culmination of the estate’s unique terroir and inimitable style. Pétrus is a majestic array of dark fruits, oriental spices and impeccably integrated oak, making it one of Pomerol’s richest wines. A couple decades’ patience will be amply rewarded.