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Rezensionen & Bewertungen
93 Robert Parker
Dark-colored, the aromatically tight 1997 La Tache reveals Asian spices, pepper, cherries and black currants. This is a velvety-textured, expansive, and massively ripe wine boasting flavors reminiscent of licorice and blackberry jam. It has superb depth of fruit (particularly for this sometimes "simple" vintage), medium-to-full body, and admirable length to its supple finish. Anticipated maturity: 2000-2012.
93 Robert Parker
Dark-colored, the aromatically tight 1997 La Tache reveals Asian spices, pepper, cherries and black currants. This is a velvety-textured, expansive, and massively ripe wine boasting flavors reminiscent of licorice and blackberry jam. It has superb depth of fruit (particularly for this sometimes "simple" vintage), medium-to-full body, and admirable length to its supple finish. Anticipated maturity: 2000-2012.
90 Wine Spectator
Light red with brick rim. An herbal, vegetal aroma initially, this is a supple, gentle La T?che, with more underbrush than fruit flavors, fine tannins and moderate acidity. It opens up with air, showing more floral and fruit tones and a richer texture.--La T?che non-blind vertical. Best from 2007 through 2025. 1,270 cases made. ?BS
90 Wine Spectator
Light red with brick rim. An herbal, vegetal aroma initially, this is a supple, gentle La T?che, with more underbrush than fruit flavors, fine tannins and moderate acidity. It opens up with air, showing more floral and fruit tones and a richer texture.--La T?che non-blind vertical. Best from 2007 through 2025. 1,270 cases made. ?BS
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.