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Rezensionen & Bewertungen
97 James Suckling
A layered red with bright and racy undertones. Full and fresh. Such brightness and energy. So right now.
90 Robert Parker
PRODUCTION: 1,479 cases. Very sweet, extremely alcoholic, yet also somewhat fuzzy and lacking precision, the 1971 La Tache is still an outstanding wine because of its voluptuous texture, and thick, juicy, succulent flavors. The color is nearly brown, but the nose remains intense and provocative. This wine is living on borrowed time as there is little grip or structure. Run, don't walk, to guzzle this vintage.
90 Robert Parker
PRODUCTION: 1,479 cases. Very sweet, extremely alcoholic, yet also somewhat fuzzy and lacking precision, the 1971 La Tache is still an outstanding wine because of its voluptuous texture, and thick, juicy, succulent flavors. The color is nearly brown, but the nose remains intense and provocative. This wine is living on borrowed time as there is little grip or structure. Run, don't walk, to guzzle this vintage.
88 Wine Spectator
There's an alluring, sweet fruit bouquet of strawberry, cherry, leather and smoke. Like a different wine on the palate, it dissipates quickly and is dry on the finish. A green, vegetal note appears with air. The consensus was that this bottle was not in good condition.--La Tâche non-blind vertical. Drink now. –BS
88 Wine Spectator
There's an alluring, sweet fruit bouquet of strawberry, cherry, leather and smoke. Like a different wine on the palate, it dissipates quickly and is dry on the finish. A green, vegetal note appears with air. The consensus was that this bottle was not in good condition.--La Tâche non-blind vertical. Drink now. –BS
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.