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Rezensionen & Bewertungen
96 Robert Parker
PRODUCTION: 2,228 cases. Two previous tasting notes confirmed what this tasting revealed - 1962 was an unequivocal success for the DRC. The 1962 La Tache reveals an excellent garnet color with creeping rust and amber at the edge. The magnificent nose offers copious quantities of sweet, overripe black fruits, scents of truffles and cedar intermingled with woodsy, smoky notes. Sweet, with surprising viscosity and high alcohol, this creamy-textured, voluptuous La Tache has been fully mature for some time. It is one of those remarkable wines that remains at its apogee as if it were immortal. It is absolutely spectacular from all perspectives - aromatics, texture, flavors, complexity, extraction, and finish. Wouldn't it be nice to have magnums of this stashed away!
96 Robert Parker
PRODUCTION: 2,228 cases. Two previous tasting notes confirmed what this tasting revealed - 1962 was an unequivocal success for the DRC. The 1962 La Tache reveals an excellent garnet color with creeping rust and amber at the edge. The magnificent nose offers copious quantities of sweet, overripe black fruits, scents of truffles and cedar intermingled with woodsy, smoky notes. Sweet, with surprising viscosity and high alcohol, this creamy-textured, voluptuous La Tache has been fully mature for some time. It is one of those remarkable wines that remains at its apogee as if it were immortal. It is absolutely spectacular from all perspectives - aromatics, texture, flavors, complexity, extraction, and finish. Wouldn't it be nice to have magnums of this stashed away!
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.