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Rezensionen & Bewertungen
95 Wine Spectator
Very good color. This is fresh and succulent, with saturated cherry and currant flavors. It's bright and well balanced, but the dense tannins dominate the finish. A muscular style that requires time yet.--La T?che non-blind vertical. Best from 2015 through 2040. 1,428 cases made. ?BS
95 Wine Spectator
Very good color. This is fresh and succulent, with saturated cherry and currant flavors. It's bright and well balanced, but the dense tannins dominate the finish. A muscular style that requires time yet.--La T?che non-blind vertical. Best from 2015 through 2040. 1,428 cases made. ?BS
93 Robert Parker
PRODUCTION: 1,428 cases. The 1991 La Tache is a compelling wine. It possesses a deep color, as well as a tell-tale, decadent bouquet of smoked meats, jammy black fruits, and Asian spices. Expansive, full-bodied, and oozing with rich, sweet fruit, this example of La Tache, despite its flamboyance, is structured, tannic, and in need of at least 3-4 more years of cellaring. It should last for 20 years.
93 Robert Parker
PRODUCTION: 1,428 cases. The 1991 La Tache is a compelling wine. It possesses a deep color, as well as a tell-tale, decadent bouquet of smoked meats, jammy black fruits, and Asian spices. Expansive, full-bodied, and oozing with rich, sweet fruit, this example of La Tache, despite its flamboyance, is structured, tannic, and in need of at least 3-4 more years of cellaring. It should last for 20 years.
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.