Close
Suchen
Filters
Rezensionen & Bewertungen
97 James Suckling
This sacred masterpiece needs no introduction. I was blown away by the purity and finesse to this; it was truly stunning, indulging every sense with intense dried flowers, spices and tobacco. On the palate it was medium-bodied with wonderful, fine tannins and a awe-inspiring finish. The sheer beauty on offer here from this DRC was sensational.
88 Robert Parker
PRODUCTION: 1,694 cases. This is another fully mature La Tache that requires drinking over the next 4-5 years. The medium garnet color exhibits some lightening at the edge. The wine reveals an attractive, herbal, earthy, berry fruit-scented nose. Slightly tannic, but soft and diffuse, this wine is likely to dry out by the end of the century.
88 Robert Parker
PRODUCTION: 1,694 cases. This is another fully mature La Tache that requires drinking over the next 4-5 years. The medium garnet color exhibits some lightening at the edge. The wine reveals an attractive, herbal, earthy, berry fruit-scented nose. Slightly tannic, but soft and diffuse, this wine is likely to dry out by the end of the century.
87 Wine Spectator
Showing good fruit, nice concentration and a firm tannic structure, this has personality, grip and character. Medium- to full-bodied, it has great length but not much elegance. Cellar.--La T?che vertical. Best from 2005 through 2010. ?PM
87 Wine Spectator
Showing good fruit, nice concentration and a firm tannic structure, this has personality, grip and character. Medium- to full-bodied, it has great length but not much elegance. Cellar.--La T?che vertical. Best from 2005 through 2010. ?PM
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.