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Tertre Roteboeuf 2009 75cl

Grand Cru | St. Emilion | Bordeaux | France
Sold out
Critics scores
19 Rene Gabriel
Ausnahmsweise einmal fast 30 % Cabernet Franc im Merlot, weil es durch Hagel nur eine halbe Ernte gab und so sich die Proportionen veränderten. Mitjaville macht nie einen Zweitwein. Somit auch nur etwa 14'000 Flaschen. Eine der kleinsten Ernten ausser 1991. Deshalb ergab sich dieser Zustand. Extrem dunkles Purpur mit lila und schwarzen Reflexen. Frisch gerösteter Kaffee, kandierte Moccabohnen, Dörrpflaumen, Lakritze, kalter Teekrug, Rauchnoten und getrocknete Vanillestängel. Voller Gaumen, wunderschöne Malz- und auch Kräuternoten von sehr reifem Traubengut, cremige Textur, im Finale Nusslikör, Ratafianoten, warm und lange ausklingend. Ein legendärer Tertre-Rôteboeuf. warten (2017 - 2030)
Producer
Château Tertre Roteboeuf
The Saint-Laurent-des-Combes property enjoys a highly prestigious location inherent to producing fine-wines. Sharing the same hillside as Pavie, Troplong-Mondot and Larcis Ducasse, the incredible Château Tertre Roteboeuf has not even been promoted to Grand Cru Classé status. The articulate and daring vintner, François Mitjavile has owned and run the estate since 1978. His 1985 vintage hit the ground running, becoming one of Bordeaux’s ambitious cult-wines. Today, the estate produces wines that can easily compete with Premiers Grands Crus Classés of the appellation, and at best the First Growths of Haut-Médoc. Both scrupulous viticultural practices and very late harvesting – of perfectly ripe grapes – ensure the Tertre Roteboeuf’s trademark style of lush, raisin-like opulence. The Grand Vin is massively complex, with the spiced raisin-like fullness complemented by oak. The extremely unique signature of Mitjavile wines is what makes them absolutely irresistible to worldwide collectors and wine-lovers alike.