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Critics scores
17 Rene Gabriel
Wenn ich immer wieder behaupte, dass die Region Margaux das Burgund des Médoc ist, so beweist der 55er Margaux diese Theorie. Ein an sich schlanker, fragiler Wein, der sich aber trotzdem mehr als nur sehr gut gehalten hat. 95: Sehr reife Farbe. Offenes, an Erdbeeren und Datteln erinnerndes Bouquet; ähnelt einem grossen Burgunder der Domaine de la Romanée-Conti. Die Säure beginnt etwas zu dominieren und zeigt Endreife an, Ledertöne und einen Hauch Korinthen (nicht dekantieren). 07: Dunkles Granatrot, etwas matt. Reifes, sanft oxydatives Bouquet, Moschusnoten, Bakelit, Rosinentöne, Nescafé. Sanfter Gaumenauftritt, weich und samtig im Gaumen, Gerstenmalz und Currynoten im grasig-würzigen Finale. vorbei
Producer
Château Margaux

Unarguably, the most stunning property amongst the Médoc châteaux, its grand façade matched with its dramatic tree-lined drive speaks volumes of the Château Margaux’s already impressive reputation. Built in the early 19th century, the château still stands tall representing centuries of past vine growers. Greek born, André Mentzelopoulos bought the estate in 1949, and since the 1980s, his daughter, Corinne Mentzelopoulos has followed in his well-built traditions. By 1983, the charming, now late Paul Pontallier joined the team, becoming technical director at only 27-years-old.  The traditional château, led by the young, but talented crew, has grown into one of Bodeaux’s best. The 262-hectare estate produces their signature Cabernet Sauvignon driven Grand Vin, Château Margaux. As well as a remarkable second wine, Pavillon Rouge du Château Margaux, and a pure Sauvignon Blanc, unique to Margaux, Pavillon Blanc du Château Margaux.