19 Rene Gabriel
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. Sattes Purpur mit fast schwarzen Reflexen. Sehr viel dunkles Malz in der Nase zeigend. Ein Touch von Guinness-Bier, Pumpernickelbrot, Dörrfrüchte. Im Gaumen dicht, stoffig, extrem konzentriert, eine geniale sehr intensive Schwarzbeerenaromatik zeigend, im Finale wieder Malz und eine Spur von kandiertem Honig. Der wird so genial wie sein 1995er und den habe ich genau gleich bewertet. Allerdings erst vor ein paar Wochen. WOW! 19/20 2017 – 2030
95 James Suckling
A dense, layered red with asphalt, berry and clove character. Figs too. Full body, chewy tannins and a juicy finish. Needs time to soften. Better in 2017
95 Robert Parker
Bolgheri is the source for some of Italy's greatest proprietary red wine blends of Cabernet Sauvignon and Merlot. No other region in the world (other than Pomerol and St.-Emilion) has produced such great Merlots. The 1998 Guado Al Tasso (a 60% Cabernet Sauvignon/30% Merlot/10% Syrah blend) was fashioned from extremely small yields of 30 hectoliters per hectare, spent 14 months in 100% new French oak, and was bottled with minimal clarification. Malolactic was also done in barrel, so the wood is nicely assimilated. The dense ruby/purple-colored 1998 offers a glorious perfume of coffee, chocolate, blackberries, cassis, and vanillin. Dense, rich, supple-textured, and fruity as well as elegant, it will drink well for 10-12 years.
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot. Sattes Purpur mit fast schwarzen Reflexen. Sehr viel dunkles Malz in der Nase zeigend. Ein Touch von Guinness-Bier, Pumpernickelbrot, Dörrfrüchte. Im Gaumen dicht, stoffig, extrem konzentriert, eine geniale sehr intensive Schwarzbeerenaromatik zeigend, im Finale wieder Malz und eine Spur von kandiertem Honig. Der wird so genial wie sein 1995er und den habe ich genau gleich bewertet. Allerdings erst vor ein paar Wochen. WOW! 19/20 2017 – 2030