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100 Robert Parker
I cannot think of a more profound, young red Burgundy tasted than DRC's 1990 La Tache. Although it still requires another 3-4 years of cellaring, it is incredibly endowed, with an extraordinary perfume of Asian spices as well as jammy black raspberries, cherries, and blackberries infused with smoke, toast, and dried herbs. Full-bodied, but ethereal, with layers of flavor, as well as mind-boggling delicacy and complexity, this youthful La Tache will be at its finest between 2004-2015.
100 Robert Parker
I cannot think of a more profound, young red Burgundy tasted than DRC's 1990 La Tache. Although it still requires another 3-4 years of cellaring, it is incredibly endowed, with an extraordinary perfume of Asian spices as well as jammy black raspberries, cherries, and blackberries infused with smoke, toast, and dried herbs. Full-bodied, but ethereal, with layers of flavor, as well as mind-boggling delicacy and complexity, this youthful La Tache will be at its finest between 2004-2015.
97 Wine Spectator
Brilliant aromas of sweet cherry, strawberry and spice herald ripe sweet fruit on the palate. It's concentrated and beginning to show some maturity as truffle and forest underbrush notes emerged over time. There's terrific balance between all the elements, followed by an excellent finish.--La T?che non-blind vertical. Best from 2010 through 2030. 2,005 cases made. ?BS
97 Wine Spectator
Brilliant aromas of sweet cherry, strawberry and spice herald ripe sweet fruit on the palate. It's concentrated and beginning to show some maturity as truffle and forest underbrush notes emerged over time. There's terrific balance between all the elements, followed by an excellent finish.--La T?che non-blind vertical. Best from 2010 through 2030. 2,005 cases made. ?BS
Producteur
Domaine de la Romanée Conti
Vous voici en présence du domaine le plus emblématique de Bourgogne, sinon de France voire du monde. Fort du monopole des deux plus grands vignobles – la Romanée-Conti et La Tâche – et d’une collection généreuse de vignes au sein de Vosne-Romanée et au-delà, cette propriété a su s'imposer tout en restant discrète et même modeste. C’est Aubert de Villaine qui dirige le navire - copropriété des familles Villaine et Leroy-Roch-, depuis 1974. Mais les origines de la Romanée-Conti sont bien plus anciennes, remontant au XIIIe siècle, lorsque les premières vignes furent plantées par les moines de Saint-Vivant. La viticulture biologique a été adoptée dans les années 1980, préambule à l’introduction de la biodynamie dans les années 1990. C'est sans doute aussi le domaine le plus célèbre de la région pour la mise en œuvre (depuis toujours) de la fermentation en grappes entières. Cette technique bien établie a été écartée par Henri Jayer, mais a inspiré bien d'autres vignerons ces dernières années. Allen Meadows, sans doute l'expert et critique le plus averti au monde en matière de Bourgogne, n'a décerné une note parfaite qu’à un seul vin - le Romanée-Conti 1945.