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Barolo Ravera 2017 75cl

DOCG | Barolo | Piemonte | Italie
CHF 67.00

Tous les millésimes

2015 2017 2018 2020
Évaluations et Scores
96 Vinous
The 2017 Barolo Ravera is dazzling. Deep, potent and virile, the 2017 has a lot to say, but it won’t be ready to drink anytime soon. Black cherry, graphite, licorice, smoke, game, lavender and licorice convey a real impression of gravitas that is reinforced by the wine’s overall feel. This powerhouse Barolo is magnificent today in a sort of old-school meets new-school style.
96 Wine Spectator
Leather, vanilla and spice aromas are expressive, yet underneath there are subtle notes of rose, strawberry, cherry and iron. As this red evolves on the palate, it firms up, remaining harmonious and resonant through the lingering finish. Eucalyptus and wild herb elements emerge with air. Compelling. Best from 2025 through 2045. 500 cases made, 60 cases imported.
95 Robert Parker
Showing resolve and determination, the Paolo Scavino 2017 Barolo Ravera (with fruit from Novello) offers more concentration and a much darker quality of fruit with blackberry and plum. Ravera gives us density and power and a generous display of dark spice with tobacco and toasted hazelnut. Despite that extra muscle and heft, I love how the tannins are so expertly integrated into the fruit.
Producteur
Azienda Vitivinicola Paolo Scavino
L'un des plus grands domaines italiens, Paolo Scavino élabore les meilleures cuvées de Barolo depuis les années 1920. Œuvre de la famille Scavino, la propriété est dirigée par Enrico Scavino depuis de nombreuses années. Visionnaire en matière de vins, Enrico a joué un rôle prépondérant dans la formidable réputation dont jouit aujourd’hui le Piémont. Ses 29 hectares de vignes regroupent les plus grands terroirs de la région, dont les grands crus de Barolo - Cannubi, Bric dël Fiasc et Rocche dell'Annuziata - et la vinification parcellaire permet au domaine de peaufiner ses cuvées. Les filles d'Enrico, Elisa et Enrica, assistent leur père dans la gestion du domaine, dont le fleuron, Bric dël Fiasc, symbolise les premières sélections parcellaires de Barolo, le premier millésime ayant vu le jour en 1978.