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Tertre Roteboeuf 2006 150cl

Grand Cru | St. Emilion | Bordeaux | France
Sold out
Critics scores
17 Rene Gabriel
87 Robert Parker
Sehr dunkles, tiefes Granat. Ausladendes Pflaumenbouquet, fermentierter Tee, Spekulatiusgebäck, Schwarzbrot, reife Frucht aufweisend. Im Gaumen gradlinig, frisch in der Frucht, wieder schwarze Pflaumen, Feigentöne, im Innern Feigenkerne, aromatisches Finale. Wird schon sehr früh zu gefallen wissen, trotz gutem Potential. Ein Tertre-Rôteboeuf der sehr direkt ist und nicht so schwerfällig wie gewisse andere Jahrgänge wirkt. 08: Kurz vor der Abfrüllung zeigt sich der Wein schon mit einer leicht bräunlichen Verfärbung. Wenig Weingeschmack aber viel Kokos-Bounty und Haselmnusspralinen - also von einem Ribera del Duero nur geografisch aber nicht geschmacklich entfernt. Wird sofort Genussreife sein bei der Lieferung. beginnen (2013 - 2028)
Producer
Château Tertre Roteboeuf
The Saint-Laurent-des-Combes property enjoys a highly prestigious location inherent to producing fine-wines. Sharing the same hillside as Pavie, Troplong-Mondot and Larcis Ducasse, the incredible Château Tertre Roteboeuf has not even been promoted to Grand Cru Classé status. The articulate and daring vintner, François Mitjavile has owned and run the estate since 1978. His 1985 vintage hit the ground running, becoming one of Bordeaux’s ambitious cult-wines. Today, the estate produces wines that can easily compete with Premiers Grands Crus Classés of the appellation, and at best the First Growths of Haut-Médoc. Both scrupulous viticultural practices and very late harvesting – of perfectly ripe grapes – ensure the Tertre Roteboeuf’s trademark style of lush, raisin-like opulence. The Grand Vin is massively complex, with the spiced raisin-like fullness complemented by oak. The extremely unique signature of Mitjavile wines is what makes them absolutely irresistible to worldwide collectors and wine-lovers alike.