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Giscours 2013 1800cl

3eme Grand Cru Classé | Margaux | Bordeaux | France
CHF 1’621.50
Critics scores
17 Rene Gabriel
Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Florales Würzbouquet, zeigt eine gewisse Tiefe und die tendenziell rotbeerigen Fruchtkomponenten kommen nur zögernd ans Tageslicht. Im Gaumen samtig, weiche Konturen, veloursartiges Extrakt, hier zeigt dieser hochfeine Giscours jetzt Preiselbeeren und Waldfrüchte. Eine sanfte Jahrgangsvariante mit Spassfaktor. warten (2020 - 2042)
17 Rene Gabriel
Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Florales Würzbouquet, zeigt eine gewisse Tiefe und die tendenziell rotbeerigen Fruchtkomponenten kommen nur zögernd ans Tageslicht. Im Gaumen samtig, weiche Konturen, veloursartiges Extrakt, hier zeigt dieser hochfeine Giscours jetzt Preiselbeeren und Waldfrüchte. Eine sanfte Jahrgangsvariante mit Spassfaktor. warten (2020 - 2042)
91 James Suckling
A bright, fruity 2013 with a medium body and a silky, seamless texture. It’s clean and refined with pretty fruit and a delicate finish. Very pure fruit.
88 Wine Spectator
Direct cherry pie and red licorice notes are followed by a rounded, lightly toasted finish. Quite shy on stuffing, but balanced for what it is
Producer
Château Giscours
As one of the largest Margaux properties, Château Giscours represents one of the eleven 3ème Grand Cru Classés in the region. Located in the communes of Larbarde and Arsac, the château lies in the Margaux appellation. With a long and detailed history that can be traced back to the fourteenth century, Château Giscours is currently owned by Dutch businessman, Eric Albada Jedgersma since 1995. Managed by the dynamic Alexander van Beek, the property owns 95-hectares of vineyards planted to Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and a bit of Petit Verdot. The Grand Vin, Giscours, is a rich, textured and perfectly aromatic wine, consistently one of Margaux’s best. In a similar spirit of quality, the estate produces two powerful secondary wines, La Sirene de Giscours, and Le Rose de Giscours.