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DRC la Tâche 1982 150cl

AOC Grand Cru | Côte de Nuits | Burgund | Frankreich
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
88 Wine Spectator
Starts out supple and silky, showing a nice combination of acidity and fruit, then kicks in with a good, intense finish. Medium-bodied, it finishes a bit crisp and sharp.--La T?che vertical. Drink now through 2010. ?PM
88 Wine Spectator
Starts out supple and silky, showing a nice combination of acidity and fruit, then kicks in with a good, intense finish. Medium-bodied, it finishes a bit crisp and sharp.--La T?che vertical. Drink now through 2010. ?PM
84 Robert Parker
PRODUCTION: 2,685 cases. This was a gorgeously delicious wine to drink during the first 7-8 years of its life, when I consistently rated it 88-91. It has now become diffuse and muddled with fading fruit. The color is a medium garnet with noticeable browning at the edge. Some of the famed DRC perfume of smoky oak and overripe fruit can still be found, but in the mouth the wine tastes flabby and unstructured. It is beginning to crack up, and should be drunk immediately.
84 Robert Parker
PRODUCTION: 2,685 cases. This was a gorgeously delicious wine to drink during the first 7-8 years of its life, when I consistently rated it 88-91. It has now become diffuse and muddled with fading fruit. The color is a medium garnet with noticeable browning at the edge. Some of the famed DRC perfume of smoky oak and overripe fruit can still be found, but in the mouth the wine tastes flabby and unstructured. It is beginning to crack up, and should be drunk immediately.
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.