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DRC la Tâche 1970 150cl

AOC Grand Cru | Côte de Nuits | Burgund | Frankreich
Ausverkauft
Rezensionen & Bewertungen
87 Robert Parker
PRODUCTION: 2,690 cases. A very advanced color resembling rusty tea, with some medium ruby/garnet tints suggests a wine in full decline. However, the wine's fragrance, while teetering on the brink of deterioration, still carries plenty of sweet, smoky, aged beef and old saddle leather smells. The wine possesses full body, hot alcohol in the finish, a diffuse, unfocused style, and a degree of flabbiness and looseness. Although disjointed, it is clinging to life. Drink it up.
87 Wine Spectator
La T?che's typical wet earth, mineral and ironlike flavors come through nicely in this full-bodied wine. While the tannins are fairly smooth, an underlying lemon-spiked, unresolved acidity makes a slightly mouthpuckering finish.--La T?che vertical. Drink now through 2005. ?PM
87 Robert Parker
PRODUCTION: 2,690 cases. A very advanced color resembling rusty tea, with some medium ruby/garnet tints suggests a wine in full decline. However, the wine's fragrance, while teetering on the brink of deterioration, still carries plenty of sweet, smoky, aged beef and old saddle leather smells. The wine possesses full body, hot alcohol in the finish, a diffuse, unfocused style, and a degree of flabbiness and looseness. Although disjointed, it is clinging to life. Drink it up.
87 Wine Spectator
La T?che's typical wet earth, mineral and ironlike flavors come through nicely in this full-bodied wine. While the tannins are fairly smooth, an underlying lemon-spiked, unresolved acidity makes a slightly mouthpuckering finish.--La T?che vertical. Drink now through 2005. ?PM
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.