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Rezensionen & Bewertungen
98 Wine Spectator
Indescribably concentrated and elegant at the same time, starting off deceptively smooth and gentle, then building up the intensity and vibrancy until it climaxes to a sensational finish that echoes cherry, tobacco, berry and vanilla seemingly forever. Tannic enough to need until at least 1995 to soften. ?
98 Wine Spectator
Indescribably concentrated and elegant at the same time, starting off deceptively smooth and gentle, then building up the intensity and vibrancy until it climaxes to a sensational finish that echoes cherry, tobacco, berry and vanilla seemingly forever. Tannic enough to need until at least 1995 to soften. ?
89 Robert Parker
I thought the 1987 Romanee St.-Vivant superior to the 1986, which has a very earthy, tannic, hard texture, excellent color and length, but a persistent hardness and toughness. It may well merit a higher score in 5 more years, but I would have liked to have seen a bit more fruit. This is among the few superstars of this vintage, but the 1986 is not for drinking soon-patience is most definitely required.
89 Robert Parker
I thought the 1987 Romanee St.-Vivant superior to the 1986, which has a very earthy, tannic, hard texture, excellent color and length, but a persistent hardness and toughness. It may well merit a higher score in 5 more years, but I would have liked to have seen a bit more fruit. This is among the few superstars of this vintage, but the 1986 is not for drinking soon-patience is most definitely required.
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.