95 James Suckling
Wow. Minerals, cedar, almost like warm stones in the heat. And then some spice. A wine that’s gorgeous, beautiful to taste now, but you know there’s so much more coming to it. Will be better in three to five years. But it’s already gorgeous – decant a couple hours in advance.
18 Rene Gabriel
Tiefes, sattes Granat, dicht in der Mitte. Nobles, tiefgründiges Bouquet, einer der wenigen Pauillacs der in seiner Konzentration auch eine schöne Portion Süsse zeigt, viel blaue Beeren, noble Hölzer und ein Hauch schwarzen Trüffel im Untergrund aufweisend. Im Gaumen wohl proportioniert, dichtes Extrakt, mit Fleisch bestückt und mit passenden, verlangenden Tanninen, gewaltige Cabernetessenz im langen Nachhall vermittelnd. Grosser, klassischer Pauillac mit einem nicht zu erwartenden Potential für diesen Jahrgang. Ist unter den mit 18/20 Punkten bewerteten Médocweinen der Beste und kann in 15 Jahren mit grösster Wahrscheinlichkeit 19/20 erreichen! Wieder eine Meisterleistung von Alfred Tesseron. 10: Bei einem Diner auf Branaire getrunken. Alfred Tesseron war auch dabei. Und so konnte ich ihm ein grosses Kompliment für diesen genialen 2007er machen. Wow - ist das geil! Jetzt schon! warten (2016 - 2036)
91 Robert Parker
Tasted at BI Wine & Spirits' 10-Years-On tasting, the 2007 Pontet-Canet has an upfront bouquet with (for the vintage) quite lavish red and black fruit tinged with violet and creme de cassis. The palate is sweet and opulent, displaying impressive concentration and a velvety blueberry and black cherry finish that lingers long in the mouth. You would never ascribe this to the 2007 vintage, a Pontet-Canet determined to overcome the limitations of the growing season. In a sense, it succeeds, yet it must sacrifice some of its Bordeaux typicité in the process. Tasted February 2017.
90 Wine Spectator
Currant and dark licorice aromas follow through to a full body, with velvety tannins and a caressing finish. A beauty. Best after 2013. 20,835 cases made. –JS
Wow. Minerals, cedar, almost like warm stones in the heat. And then some spice. A wine that’s gorgeous, beautiful to taste now, but you know there’s so much more coming to it. Will be better in three to five years. But it’s already gorgeous – decant a couple hours in advance.