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L'Ermita 2016 150cl

DOCa | Catalonia | Spagna
Esaurito

Altre annate

2016
Punteggi dei critici
100 Robert Parker
As I saw in some of the other wines, there is a lot more Cariñena in the still unbottled 2016 L'Ermita than in the 2015. The varietal breakdown was approximately 85% Garnacha, 14% Cariñena and 1% white grapes—Garnacha Blanca, Macabeo and PX. The grapes are manually sorted and destemmed by the team that picks them and are put to ferment in an oak vat with the natural yeasts from the grapes. Malolactic was in barrique, which is where the wine was maturing when I tasted it. It has electric acidity that makes it vibrant, even if the nose might be a bit shy. I don't remember a vintage of L'Ermita with this concentration and acidity. We have to see how the élevage rounds it out, but this could be a very important vintage for L'Ermita. The expectation is to bottle some 2,000 bottles of this in May/June 2018.
Produttore
Alvaro Palacios
Patria dei vigneti di Pinot Noir più antichi della Toscana, anche se per sbaglio, Marchesi Pancrazi continua a produrre uno dei migliori esempi di questa varietà. Il proprietario, il marchese Vittorio Pancrazi, impiantò quelli che pensava essere vitigni di Sangiovese nel 1975 e scoprì solo più tardi, nel 1989, che in effetti si trattava di Pinot Noir. Questo fortunato errore gli aprì la strada alla produzione di un Pinot Noir strutturato ed elegante e oggi la gamma include l’eccezionale Villa di Bagnolo, un Pinot nero in stile toscano con sentori di frutta matura.