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Évaluations et Scores
100 Robert Parker
asted 2 Times With Consistent Notes The 1900 Margaux is one of this century's most renowned wines. Interestingly, it was originally thought to lack aging potential because it was so drinkable by the time it was ten or twelve years old. The production of 1900 Margaux was in excess of 30,000 cases, which is nearly identical to what was produced in 1982, a wine with shockingly similar acidity, alcohol, and extraction levels. Will the 1982 last 100 years? The 1900 Margaux is an immortal wine largely because it is still so young and fresh, with all the nuances and complexities that wine enthusiasts hope will develop. Splendidly rich, with a perfume that must fill a room, unbelievably unctuous, opulent, and well-focused, this is a winemaking tour de force. The fact that it manages to balance power and high extraction of flavor with both finesse and elegance makes it stand out as one of the most extraordinary wines I have ever tasted. Not only will this wine live for another decade, I suspect it has the potential to last for 20-30 years into the next century. A breathtaking wine!
Producteur
Château Margaux

Indiscutablement, Château Margaux constitue la propriété la plus éblouissante des châteaux médocains, et sa façade grandiose couplée à son allée spectaculaire bordée d’arbres, en dit long sur sa réputation, déjà impressionnante. Erigée au début du 19ème siècle, la bâtisse se dresse toujours aussi fièrement, symbole des vignerons qui y ont œuvré durant des siècles. André Mentzelopoulos, né en Grèce, a acquis le domaine en 1949 et depuis les années 1980, c’est sa fille Corinne qui perpétue ses traditions bien ancrées. En 1983, le charmant Paul Pontallier, aujourd’hui disparu, a rejoint l’équipe, en tant que directeur technique alors qu’il n’avait que 27 ans. Ce château traditionnel, dirigé par une équipe jeune mais talentueuse, s’est métamorphosé pour se hisser parmi les meilleurs vins de Bordeaux. S’épanouissant sur 262 hectares, le domaine propose sa cuvée phare, son Grand Vin à base de cabernet-sauvignon, le Château Margaux, mais aussi un remarquable second vin, le Pavillon Rouge du Château Margaux et un 100% sauvignon blanc, unique en son genre à Margaux, le Pavillon Blanc du Château Margaux.