Close
Rechercher
Filters

Les Ormes de Pez 2016 900cl

AOC | St. Estephe | Bordeaux | France
CHF 810.75

Tous les millésimes

2016 2022
Évaluations et Scores
94 James Suckling
The dark berries, sandalwood and cedar aromas are certainly memorable. Full-bodied, dense and rich in the center palate with ripe, polished tannins and a long, flavorful finish. Dense and powerful. Try after 2025.
92 Wine Spectator
This is nicely coiled up, with damson plum, raspberry and bitter cherry coulis flavors held in check for now by vivid savory, lilac and iron notes. Features length, cut and drive, so cellar to let this round into form. Displays a textbook St.-Estèphe profile, with pleasant austerity on full display. Best from 2022 through 2032. — JM
92 Wine Spectator
This is nicely coiled up, with damson plum, raspberry and bitter cherry coulis flavors held in check for now by vivid savory, lilac and iron notes. Features length, cut and drive, so cellar to let this round into form. Displays a textbook St.-Estèphe profile, with pleasant austerity on full display. Best from 2022 through 2032. — JM
91 Robert Parker
The 2016 Ormes de Pez is deep garnet-purple in color with red and black currants, earth, sage and chargrill on the nose. The palate is medium-bodied, refreshing and chewy with an herbal lift.
91 Robert Parker
The 2016 Ormes de Pez is deep garnet-purple in color with red and black currants, earth, sage and chargrill on the nose. The palate is medium-bodied, refreshing and chewy with an herbal lift.
Producteur
Château Les Ormes de Pez
Situé dans l’aire de Saint-Estèphe, le Château Ormes de Pez fait allusion au village éponyme, Pez et à l’orme, qui figure sur ses étiquettes. L’histoire du domaine remonte au XVIIIe siècle, mais il est passé entre les mains de la famille Cazes, du Château Lynch Bages, à la fin des années 1920. Ses 38 hectares de terres sont assez largement dispersés sur différents terroirs, dont environ un tiers de graves et d'argiles, autant de graves et de sable et un dernier tiers de graves pures situées à proximité de Tronquoy-Lalande. L’encépagement se répartit entre cabernet sauvignon (50%), merlot (33%), cabernet franc (10%) et petit verdot (2%). De bien des façons, les vins reprennent les méthodes traditionnelles de Lynch Bages, auxquelles s’ajoutent quelques techniques modernes permettant de conserver la pureté du fruit tout en sublimant la typicité de son terroir. Ils figurent, sans nul conteste parmi les nectars les plus prisés de Saint-Estèphe du fait de leur belle profondeur de fruit et leur aptitude à la garde.