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Haut Marbuzet 2018 1500cl

Cru Bourgeois Exceptionnel | St. Estephe | Bordeaux | France
CHF 1’783.65

Tous les millésimes

2018
Évaluations et Scores
96 James Suckling
Crushed strawberries, currants and blackberries on the nose with spice, vanilla and floral undertones. Full body with firm, polished tannins that really grow on the palate. Silky texture with pleasant acidity, leading to a bright, fruity finish with super length. A fantastic Haut-Marbuzet. Best in years. Try after 2025.
90 Robert Parker
The 2018 Haut-Marbuzet has a medium to deep garnet-purple color and open-knit notes of mocha, black olives, wild sage and tree bark over a core of stewed black plums and cassis, plus a waft of cracked black pepper. The medium to full-bodied palate has nice ripe, grainy tannins and bold freshness backing up the muscular black fruit flavors, finishing long and savory. Give it another year or two in bottle and drink it over the next 15+ years.
90 Robert Parker
The 2018 Haut-Marbuzet has a medium to deep garnet-purple color and open-knit notes of mocha, black olives, wild sage and tree bark over a core of stewed black plums and cassis, plus a waft of cracked black pepper. The medium to full-bodied palate has nice ripe, grainy tannins and bold freshness backing up the muscular black fruit flavors, finishing long and savory. Give it another year or two in bottle and drink it over the next 15+ years.
Producteur
Château Haut Marbuzet
Propriété chevronnée de Saint-Estèphe, l’éminent Château Haut-Marbuzet rivalise aisément avec ses pairs, les châteaux Cos d’Estournel et Montrose. La famille Duboscq, qui en est propriétaire, dirige l’impressionnant Cru Bourgeois depuis les années 1950. Avec aujourd’hui, Henri Duboscq et ses fils Bruno et Hugues aux manettes, sur 61 hectares. Près de la moitié du vignoble étant consacré au merlot, cette dominante se retrouve dans les vins, dont elle accentue le côté charnu et opulent. Ici, les raisins sont récoltés à un niveau de maturité très poussé. Le vin est alors élevé en barriques 100% neuves pendant 18 mois. Les Saint-Estèphe extrêmement riches signés par Duboscq révèlent les notes d’épices écrasées typiques de la maturation en barrique. Le grand vin, Haut-Marbuzet, est un vin rouge concentré, marqué de notes éclatantes de vanille et d’arômes plus discrets de fruits noirs. Comme l’ensemble de la production, chaque flacon surpasse invariablement les cuvées provenant des principaux concurrents du château.