Close
Suchen
Filters
Rezensionen & Bewertungen
95 Wine Spectator
Incredibly subtle, lean and tart, the gorgeous red cherry, plum and cedar flavors already emerging from behind a screen of tannin that will need until 1993 to begin to soften toward drinkability. Has the generosity to warrant the cellaring, and the grace and harmony to become a lovely wine with age. ?
95 Wine Spectator
Incredibly subtle, lean and tart, the gorgeous red cherry, plum and cedar flavors already emerging from behind a screen of tannin that will need until 1993 to begin to soften toward drinkability. Has the generosity to warrant the cellaring, and the grace and harmony to become a lovely wine with age. ?
94 Robert Parker
The Romanee-Conti is very backward in 1986. The fabulous nose of oriental spices, new oak, and ripe fruit is amply displayed, but on the palate the wine is tight, hard, and very rich but still mostly inaccessible. It has a smashingly long finish and should be drinkable between 1993 and 2010. This is among the few superstars of this vintage, but the 1986 is not for drinking soon-patience is most definitely required.
94 Robert Parker
The Romanee-Conti is very backward in 1986. The fabulous nose of oriental spices, new oak, and ripe fruit is amply displayed, but on the palate the wine is tight, hard, and very rich but still mostly inaccessible. It has a smashingly long finish and should be drinkable between 1993 and 2010. This is among the few superstars of this vintage, but the 1986 is not for drinking soon-patience is most definitely required.
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.