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Montrose 2008 300cl

2eme Grand Cru Classé | St. Estephe | Bordeaux | Frankreich
CHF 702.65
Rezensionen & Bewertungen
95 Robert Parker
One of the superstars of the vintage, this classic Montrose is not as showy or opulent as the 2010, 2009 or 2003, but it offers a dense purple color followed by gorgeously sweet black raspberry and black currant fruit intermixed with loamy, earthy, forest floor notes, a floral component and a long, full-bodied finish. The 2008 was fashioned from yields of 44 hectoliters per hectare which is slightly less than the 2010's 45 hectoliters per hectare. Forget it for 5-8 years and drink it over the following 20+.
95 Robert Parker
One of the superstars of the vintage, this classic Montrose is not as showy or opulent as the 2010, 2009 or 2003, but it offers a dense purple color followed by gorgeously sweet black raspberry and black currant fruit intermixed with loamy, earthy, forest floor notes, a floral component and a long, full-bodied finish. The 2008 was fashioned from yields of 44 hectoliters per hectare which is slightly less than the 2010's 45 hectoliters per hectare. Forget it for 5-8 years and drink it over the following 20+.
18 Rene Gabriel
60 % Grand Vin. 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 4 % Cabernet Franc, 1 % Petit Verdot. Sehr dunkles Weinrot mit lila und violetten Reflexen. Sehr intensives Cabernetbouquet, kühl, viel Tabak zeigend, schwarze Pfefferkörner, Brombeerstauden und eine gewisse Napanote (Montelena) von der Würze her, dunkle Holznoten, sehr floral aber nicht unreif. Im Gaumen ein Grandseigneur, erhaben, verlangend, kräftige Adstringenz, im Extrakt gewisse aber noble Bitternoten, recht langes Finale. Ein recht grosser Wein mit klassischer Ausrichtung und grossem Potential. warten (2018 - 2036)
18 Rene Gabriel
60 % Grand Vin. 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 4 % Cabernet Franc, 1 % Petit Verdot. Sehr dunkles Weinrot mit lila und violetten Reflexen. Sehr intensives Cabernetbouquet, kühl, viel Tabak zeigend, schwarze Pfefferkörner, Brombeerstauden und eine gewisse Napanote (Montelena) von der Würze her, dunkle Holznoten, sehr floral aber nicht unreif. Im Gaumen ein Grandseigneur, erhaben, verlangend, kräftige Adstringenz, im Extrakt gewisse aber noble Bitternoten, recht langes Finale. Ein recht grosser Wein mit klassischer Ausrichtung und grossem Potential. warten (2018 - 2036)
94 James Suckling
I impressed with the purity of fruit and ultra-fine tannins in this wine. It’s full bodied, with velvety tannins and a long, long finish. Sexy and refined. Ends with spices and berries. Fascinating for the vintage. Chewy. Better after 2014.
94 James Suckling
I impressed with the purity of fruit and ultra-fine tannins in this wine. It’s full bodied, with velvety tannins and a long, long finish. Sexy and refined. Ends with spices and berries. Fascinating for the vintage. Chewy. Better after 2014.
91 Wine Spectator
This has a density that sets it apart, with a pleasantly firm edge to the plum, black cherry and currant fruit, all wrapped with notes of iron, tobacco and savory herb. The long, rock-solid finish is still a bit tight, but it should meld nicely in the cellar. A fine effort for the vintage. Best from 2013 through 2020. 16,665 cases made. –JM
91 Wine Spectator
This has a density that sets it apart, with a pleasantly firm edge to the plum, black cherry and currant fruit, all wrapped with notes of iron, tobacco and savory herb. The long, rock-solid finish is still a bit tight, but it should meld nicely in the cellar. A fine effort for the vintage. Best from 2013 through 2020. 16,665 cases made. –JM
Hersteller
Château Montrose
Das Château Montrose, das Jahr für Jahr fantastische Bordeauxweine produziert, ist ein klassifiziertes Zweites Gewächs in der Hierarchie von Saint-Estèphe. Seine 95 Hektar Weinberge befinden sich unmittelbar nördlich von Pauillac in idealer Lage auf kiesigen, gut gedränten Böden und ziehen sich auf über einem Kilometer die Gironde-Mündung entlang. Dieses einzigartige Mikroklima von Montrose schafft milde Temperaturen, so dass die Rebstöcke weder verheerenden Frost- noch Hitzeperioden ausgesetzt sind. Der Flickenteppich aus Weingärten, die auf den privilegiertesten Terroirs der Welt stehen, ist seit 2006 im Besitz von Martin und Olivier Bouygues. Im Jahr 2012 setzten sie Hervé Berland, den ehemaligen Geschäftsführer von Mouton Rothschild, als Manager ein. Dieses spektakuläre Château produziert drei Weine, die allesamt gewaltig, kraftvoll, dicht und langlebig sind. Der Hauptwein Montrose ist ein monumental fleischiger, vereinnahmender Roter.