Close
Suchen
Filters

Les Ormes de Pez 2016 900cl

AOC | St. Estephe | Bordeaux | Frankreich
CHF 810.75

Alle Jahrgänge

2016 2022
Rezensionen & Bewertungen
94 James Suckling
The dark berries, sandalwood and cedar aromas are certainly memorable. Full-bodied, dense and rich in the center palate with ripe, polished tannins and a long, flavorful finish. Dense and powerful. Try after 2025.
92 Wine Spectator
This is nicely coiled up, with damson plum, raspberry and bitter cherry coulis flavors held in check for now by vivid savory, lilac and iron notes. Features length, cut and drive, so cellar to let this round into form. Displays a textbook St.-Estèphe profile, with pleasant austerity on full display. Best from 2022 through 2032. — JM
92 Wine Spectator
This is nicely coiled up, with damson plum, raspberry and bitter cherry coulis flavors held in check for now by vivid savory, lilac and iron notes. Features length, cut and drive, so cellar to let this round into form. Displays a textbook St.-Estèphe profile, with pleasant austerity on full display. Best from 2022 through 2032. — JM
91 Robert Parker
The 2016 Ormes de Pez is deep garnet-purple in color with red and black currants, earth, sage and chargrill on the nose. The palate is medium-bodied, refreshing and chewy with an herbal lift.
91 Robert Parker
The 2016 Ormes de Pez is deep garnet-purple in color with red and black currants, earth, sage and chargrill on the nose. The palate is medium-bodied, refreshing and chewy with an herbal lift.
Hersteller
Château Les Ormes de Pez
Château Ormes de Pez in der Region Saint-Estèphe trägt den Namen des Dorfes, in dem es liegt: Pez. Der erste Teil des Namens verweist auf die „Ulme“, die auch das Etikett des Hauses ziert. Das Anwesen geht auf das 18. Jahrundert zurück und wurde von der Familie Cazes, Eigentümerin von Château Lynch Bages, in den späten 1920er-Jahren erworben. Seine 38 Hektar liegen weit verstreut, auf unterschiedlichen Böden zu je rund einem Drittel Kies und Lehm, Kies und Sand sowie reinem Kies nahe bei Tronquoy-Lalande. Die Weinberge sind mit Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (33%), Cabernet Franc (10%) und Petit Verdot (2%) bepflanzt. Der Wein wird in vielerlei Hinsicht wie der Lynch Bages produziert – traditionell unter Einbeziehung einiger moderner Techniken, die es erlauben, die Reinheit der Frucht und gleichzeitig den Charakter des Terroirs zu bewahren. Er zählt zweifellos zu den begehrteren Weinen aus Saint-Estèphe, da er zu einer bemerkenswerten Fruchttiefe tendiert und ein gutes Reifepotential besitzt.