94 James Suckling
The aromas of blackcurrants, oyster shell and blackberries are impressive. Full-bodied, chewy and rich — showing a fantastic depth of fruit and intensity. Extremely long and beautiful. Needs four to five years to soften. First vintage from the new winery at this estate. Try in 2022.
92 Robert Parker
The 2014 Pédesclaux has a tightly wound bouquet with redcurrant and crushed strawberry fruit, cedar and cigar box aromas filtering through with time. The palate is medium-bodied with firm tannin, plenty of black fruit laced with cedar and black pepper, though it does not quite deliver the complexity that I think the 2015 will on the finish. Still, it is a very capable vintage from the rejuvenated château that is certainly going places in the same way that Pontet-Canet did in the 1990s. Tasted twice with consistent notes.<br/>
17 Rene Gabriel
Bevor es zum Grand Vin ging, präsentierte man uns zum ersten Mal den zweiten Wein. Er heisst Fleur de Pédésclaux und hat ein fürchterliches, unweiniges, hellblaues Etikett. Er war ein sehr frischer, floraler Wein bei dem der Cabernet im schlanken Körper fast eine Nuance Eucalyptus zeigte. Aber nun zum Grand Vin: 47 % Cabernet Sauvignon, 48 % Merlot, 3 % Petit Verdot, 2 % Cabernet Franc. Tiefes Purpur, satt in der Mitte, Granatschimmer am Rand. Für einmal ist dieser Pédesclaux nicht sofort anspringend und tendenziell schlank im Ansatz, die Frucht wirkt fast etwas dropsig (Quality Street), ohne dabei viel Süsse zu applizieren, Flieder, rotes Cassis und fein pfeffrige Noten im zweiten Ansatz. Im Gaumen mittelschlank, gut Muskeln. Er wirkt durch seinen leichteren Körper etwas asketisch und wird durch die Barriquen noch mehr Charme gewinnen können. Momentan ist er seriös und auch etwas streng, durch seinen partiellen Schimmer von leicht kernig-pfeffrigen Tanninen. Nochmals bei anderer Gelegenheit nach verkostet. Die Kraft ist da, aber mehr etwas Fleisch wäre schön.
The aromas of blackcurrants, oyster shell and blackberries are impressive. Full-bodied, chewy and rich — showing a fantastic depth of fruit and intensity. Extremely long and beautiful. Needs four to five years to soften. First vintage from the new winery at this estate. Try in 2022.