19 Rene Gabriel
56 % Sauvignon Blanc, 46 % Semillon. Helles, leuchtendes Gelb mit grünlichem Schimmer. Frisches Bouquet, herrliche Agrumennoten, Limetten und helle Grapefruit, weisses Pfirsichfleisch, Lindenblütenduft. Saftiger Gaumen, die Säure ist frisch und doch schon finessenreich eingebunden, viel Charme, tolle Länge, während der Rote sich in diesem Jahr etwas bourgeois zeigt, weist dieser weisse Haut-Brion genau jene delikaten Finessen auf, die man sich sonst eigentlich von einem roten Premier Grand Cru erwarten würde.
97 James Suckling
An ethereal nose with very bright and delicate lemon citrus, dried-grass nuances, fresh-pastry notes and a lemon-blossom edge. The palate is astutely focused, energetic and quite taut, in a restrained style. A thread of fresh acidity holds long and seductively smooth into the fresh, cashew and hazelnut-infused finish. Unwaveringly precise. A blend of 70.5 per cent sauvignon blanc and 29.5 per cent semillon. Try from 2023.
95 Wine Spectator
What a nose, with fresh pineapple, mineral, toasty oak, apricot and other fresh fruits. Full and very structured, with a tight yet thick mouthfeel. Long and flavorful. Really hiding it now, but it's all there. Best after 2011. 500 cases made. JS
95 Robert Parker
It is always interesting to taste this wine next to its stablemate, Laville Haut-Brion. While Laville has 80% Semillon in it, giving it more fat and concentration, Haut-Brion is 55% Sauvignon Blanc and 45% Semillon. This is a crisp yet powerful wine, full-bodied, with great minerality and a subtle smokiness intermixed with hints of quince, white currant, orange skin, and lemon custard. Long, rich, and tightly knit, with good acidity and no evidence of any oak whatsoever despite the use of 100% new French oak, this wine is set for a long life as well. Anticipated maturity: 2014-2035.
56 % Sauvignon Blanc, 46 % Semillon. Helles, leuchtendes Gelb mit grünlichem Schimmer. Frisches Bouquet, herrliche Agrumennoten, Limetten und helle Grapefruit, weisses Pfirsichfleisch, Lindenblütenduft. Saftiger Gaumen, die Säure ist frisch und doch schon finessenreich eingebunden, viel Charme, tolle Länge, während der Rote sich in diesem Jahr etwas bourgeois zeigt, weist dieser weisse Haut-Brion genau jene delikaten Finessen auf, die man sich sonst eigentlich von einem roten Premier Grand Cru erwarten würde.