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Rezensionen & Bewertungen
96 Robert Parker
The Richebourg was an explosive wine with an earthy, cinnamon, gingery, soy sauce aroma backed up with the intense smell of plums and toasty new oak. Extremely rich, full bodied, and awesomely proportioned, this heroic wine should be drunk from the late nineties through the first two decades of the twenty-first century. It seems bigger, fuller, and more powerful than even the celestial 1985.
96 Robert Parker
The Richebourg was an explosive wine with an earthy, cinnamon, gingery, soy sauce aroma backed up with the intense smell of plums and toasty new oak. Extremely rich, full bodied, and awesomely proportioned, this heroic wine should be drunk from the late nineties through the first two decades of the twenty-first century. It seems bigger, fuller, and more powerful than even the celestial 1985.
94 Wine Spectator
Tight and beautifully focused, with a laser beam of plum, raspberry and tart cherry flavor, hinting at cola and spice around the edges, nailed in place by lavish tannins and sharp acidity. It's an age-worthy package, already showing a glimmer of silky te 1,000 cases made. ?
94 Wine Spectator
Tight and beautifully focused, with a laser beam of plum, raspberry and tart cherry flavor, hinting at cola and spice around the edges, nailed in place by lavish tannins and sharp acidity. It's an age-worthy package, already showing a glimmer of silky te 1,000 cases made. ?
Hersteller
Domaine de la Romanée Conti
Dies ist nicht nur die ikonischste Domaine in Burgund, sondern womöglich in ganz Frankreich und auf der ganzen Welt. Mit einem Monopol der beiden größten Weinberge Romanée-Conti und La Tâche, und einer guten Handvoll weiterer in Vosne-Romanée und darüber hinaus, konnte sie sich, bei aller Diskretion und Bescheidenheit, ihren ruhmreichen Status sichern. Sie befindet sich in Gemeinschaftseigentum der beiden Familien Villaine und Leroy-Roch, mit Aubert de Villaine als Geschätsführer seit 1974. Ihre Wurzeln reichen jedoch bis ins 13. Jahrhundert, als die Mönche von Saint-Vivant die ersten Reben setzten. Seit den 1980er-Jahren erfolgt die Bewirtschaftung ökologisch, und seit den 1990ern biodynamisch. Dies ist zweifellos auch die berühmteste Domaine der Region, die die ganzen Trauben fermentiert (und dies schon immer getan hat), ein etabliertes Verfahren, das Henri Jayer vermied, in den letzten Jahren aber viele andere Erzeuger inspiriert hat. Allen Meadows, der vielleicht versierteste Burgunder-Experte und -Kritiker auf der Welt, hat nur einem einzigen Wein jemals die perfekte Bewertung zugestanden – dem 1945er Romanée-Conti.