17 Rene Gabriel
95: Fassprobe (17/20): Reifes Fruchtbouquet, etwas zurückhaltend, zarter Pflaumenton. Fülliger, weicher Gaumen, die Frucht wirkt etwas gekocht und gibt dem Extrakt eine primäre Süsse sowie von der Barrique her eine aromatische Marroniröstnote. 98: Dunkles Weinrot, satt in der Mitte. Komplexes, würziges Edelholzbouquet, ein Hauch defensiv süsser Pflaumen dahinter. Im Gaumen saftig, gut stützende Tannine, Marroninote im Extrakt, gutes Potential, kann in seiner Genussphase noch zulegen. 17/20 2002 – 2015
87 Robert Parker
Leoville-Poyferre is making greater and greater efforts to push the quality level closer to that of its neighbor, Leoville-Las-Cases. The hiring of the famed oenologist, Michel Rolland, the beginning of malolactic fermentation in barrel (started in 1994), a stricter selection process, and the construction of a superb new cuverie are all signs that Leoville-Poyferre is set to emerge as one of the stars of the northern Medoc. The dark ruby/purple-colored 1994 offers up scents of toasty vanilla and sweet blackcurrant fruit. This medium-bodied claret possesses good fat, moderate tannin, and a traditional, backward, overall feel. Although still youthful, there is enough fruit to balance out the wine's tannin. This should develop into an excellent wine with 2-3 more years of cellaring. Anticipated maturity: 2000-2015.<br/>
95: Fassprobe (17/20): Reifes Fruchtbouquet, etwas zurückhaltend, zarter Pflaumenton. Fülliger, weicher Gaumen, die Frucht wirkt etwas gekocht und gibt dem Extrakt eine primäre Süsse sowie von der Barrique her eine aromatische Marroniröstnote. 98: Dunkles Weinrot, satt in der Mitte. Komplexes, würziges Edelholzbouquet, ein Hauch defensiv süsser Pflaumen dahinter. Im Gaumen saftig, gut stützende Tannine, Marroninote im Extrakt, gutes Potential, kann in seiner Genussphase noch zulegen. 17/20 2002 – 2015